Handleiding BE-Alert: locatiegebaseerde testberichten
Nationale testdag : praktische voorbereidingen in het plateform voor de verzending van locatiegebaseerde testberichten
Nationale testdag : praktische voorbereidingen in het plateform voor de verzending van locatiegebaseerde testberichten
Nationale testdag: praktische voorbereidingen in het platform voor de verzending van testberichten naar ingeschreven inwoners
Dagelijks bereiden overheden zich voor op noodsituaties. Ze identificeren en analyseren de risico’s op hun grondgebied, maken noodplannen op en oefenen deze regelmatig.
Maar wist je dat jij zelf ook de gevolgen van een noodsituatie kan beperken als je voorbereid bent? Het helpt je om...
Deze infographic beschrijft hoe BE-Alert precies werkt.
Koninklijk besluit betreffende de verzending van een kort tekstbericht in geval van dreigend gevaar of grote ramp.
BE-Alert is een alarmeringstool die je verwittigt in een noodsituatie via sms, telefoon of e-mail.
Heb je een e-mailadres?
Schrijf je online in via www.be-alert.be. Dan kan je tot wel vijf adressen toevoegen. Bovendien kan je zo je eigen gegevens altijd beheren, aanpassen of wijzigen.
...De overheidscommunicatie bij branden heeft de uitdaging om complexe (chemische) processen te vertalen naar begrijpbare taal. Het is voor de overheid en de verschillende hulpdiensten niet evident om eerlijk en geloofwaardig te communiceren. Een verkeerd woordgebruik kan zorgen voor...
Om de burgers die geconfronteerd worden met risico’s en noodsituaties zo goed mogelijk bij te staan, is de kwaliteit, de snelheid en de efficiëntie van de crisiscommunicatie van kapitaal belang: van de eerste alarmering tot de continue informatie.
In heel wat noodsituaties is een...
Bij het opmaken van een BE-Alertbericht hanteert u best een vaste structuur. Dit vermindert de kans op verkeerd begrepen, foute of onvolledige berichten.