Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Noodplanoefening Belgoprocess Dessel op 27 april 2023

27 april 2023 - Noodplanoefening
Op 27 april 2023 is er een noodplanoefening op de terreinen van het nucleaire bedrijf Belgoprocess te Dessel. De oefening is een samenwerking met het Nationaal Crisiscentrum (NCCN). 

Aan deze oefening zullen zowel politie als brandweer deelnemen, bijgestaan door de interne brandweerploeg van het bedrijf. De hulpdiensten zullen aanrijden tot op het terrein en een eerste (motorkap)overleg uitvoeren. Ze zullen verder geen operationele acties uitvoeren op het terrein.  

De belangrijkste onderdelen van de oefening zijn de alarmering, onderlinge communicatie en informatie-uitwisseling van en tussen Belgoprocess, de hulpdiensten en de evaluatiecel van het NCCN.  

Tijdens de oefening zal de hinder voor de omgeving beperkt blijven, maar is het wel mogelijk dat je de hulpdiensten ziet aanrijden. De lokale overheden zijn op de hoogte.

Zo’n oefeningen helpen om (nieuwe) procedures uit te testen, de haalbaarheid te evalueren en alle actoren vertrouwd te maken met hun rol in het crisisbeheer. 

Over de organisatie van oefeningen kan je meer lezen op deze pagina: https://crisiscentrum.be/nl/wat-doen-overheden/voorbereiding/organisatie-van-oefeningen