Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Lessenpakket voor lager onderwijs

het gezin (figuurtjes) uit de BE-Alert campagne

Om snel en correct te kunnen reageren is een goede kennis van de risico’s in je omgeving en de juiste reflexen cruciaal.

Het Nationaal Crisiscentrum heeft hierover een boeiend interactief driedelig lessenpakket klaargestoomd voor de leerlingen van het basisonderwijs. Het pakket wordt aangevuld met de spannende online game BE-Ready, dat de leerlingen op een speelse wijze voorbereidt op iedere noodsituatie.

Alle info op risico-info.be/school.

Voor de leerkracht

Iedereen kan zich voorbereiden op een noodsituatie. Door je op voorhand goed te informeren over risico’s in jouw omgeving, kun je snel en gepast reageren en jezelf en je omgeving beter beschermen. Hoe evacueer ik veilig? Wat doe ik bij een brand? Hoe voorkom ik schade bij een onweer? Hoe bied ik eerste hulp? Hoe stel ik een noodpakket samen? Waar vind ik juiste informatie tijdens een ramp? Hoe bescherm ik mezelf tegen cyberaanvallen? ...

Een antwoord op al deze en vele andere vragen vind je in drie boeiende interactieve lessenpakketten die je hieronder kan downloaden. Het lessenpakket sluit aan bij de eindtermen en ontwikkelingsdoelen van het basisonderwijs.

Nieuw

Graad 1

Graad 2

Graad 3

Les per risico

Nuttige Links

Algemeen

Noodplanning in scholen

Koude, hitte, onweer

Brand

Eerste hulp

Industrieel ongeval

Natuurbrand

Griepepidemie

Stroomonderbreking

Diefstal

Nucleair ongeval

Cyberveiligheid

Terrorisme

Coronavirus