Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

NCCN organiseert workshop in Madrid

Mensen in een zaal. Ze dragen allemaal mondmasker. 1 man met baard staat recht en spreekt in een microfoon.
Van 15 tot 17 december 2021 organiseerde het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) een workshop in Madrid in het kader van het Bullseye-project. Dit project wordt door de EU gefinancierd en wordt door het NCCN gecoördineerd. De workshop vond plaats op de Campus La Marañosa van INTA.

Het doel van het Bullseye-project is de paraatheid van de hulpverleners na een chemische of biologische terroristische aanslag te verhogen. Hierbij worden zowel de hulpverleners van de eerste lijn, tweede lijn als de derde lijn betrokken.

Het Bullseye-consortium bestaat uit 8 partners uit 5 landen: Spanje, Polen, Slowakije, Nederland en België.

De deelnemers aan de workshop in Madrid waren derdelijns hulpverleners: experten van Disaster Victim Identification (DVI), forensisch onderzoek en laboratoria. Ze bouwden voort op de procedures die door de eerstelijns diensten in februari 2020 in Warschau en door de tweedelijns diensten in oktober 2021 in Bratislava werden gerealiseerd.

Door de COVID-situatie konden niet alle experten fysiek deelnemen.

In maart zal in België een vierde workshop plaatsvinden. Daar zal de interoperabiliteit en de coherentie van de procedures van de drie lijnen besproken worden.

Vervolgens zullen de procedures worden getest in monotrainingen en een grootschalige oefening. Het slotstuk van het project wordt een Train the Trainer toolkit die vrij gedeeld zal worden.

Lees meer over dit project op www.bullseyeproject.eu

Bekijk hieronder de video over de workshop in Madrid.

Workshop Bullseye Madrid

 Lees hier de beschrijving van de video.

Bullseye - This project was funded by the European Union's Internal Security Fund Police