Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Gezocht: leerkrachten lager onderwijs voor deelname aan workshop rond les- en communicatiemateriaal over risico's

Workshop rond risicocommunicatie en lesmateriaal over risico's en noodsituaties. Gezocht: leerkrachten lager onderwijs. Woensdag 29 maart 2023 van 13u30 tot 16u. Locatie: Italiëlei 4, 2000 Antwerpen (AMCA-gebouw).
In het kader van een Europees onderzoeksproject rond risicoperceptie en het verhogen van de weerbaarheid bij burgers, genaamd RiskPACC, is het Nationaal Crisiscentrum op zoek naar leerkrachten lager onderwijs die het lessenpakket rond risico's, BE-Ready, willen uittesten en vervolgens willen deelnemen aan een interactieve workshop rond risicocommunicatie en lesmateriaal over risico's op woensdag 29 maart van 13u30 tot 16u.

Het Nationaal Crisiscentrum is o.a. verantwoordelijk voor communicatie en informatiecampagnes over risico's en noodsituaties in België. In 2019 ontwikkelde het BE-Ready, een interactief driedelig lessenpakket voor leerlingen van het basisonderwijs om hen te leren wat te doen bij verschillende noodsituaties. Per graad worden andere risico's of noodsituaties behandeld: zoals brand, overstromingen, griepepidemie, hittegolf, stroomonderbreking, cyberaanval, of terrorisme.
 
Met dit lessenpakket vormen wij een casestudy binnen het onderzoeksproject RiskPACC. Meer informatie over dit project vind je via https://www.riskpacc.eu/  Binnen onze casestudy willen wij het lessenpakket BE-Ready evalueren en nagaan hoe/met welk materiaal we leerkrachten en ouders kunnen ondersteunen in het communiceren/lesgeven over risico's naar jonge kinderen toe (6-12 jaar).
Met als overkoepelend doel: kinderen weerbaarder maken tegen risico’s en noodsituaties in België.
 
Daarom organiseren wij een workshop met leerkrachten rond les-en communicatiemateriaal over risico’s voor kinderen. Idealiter testen de leerkrachten die deelnemen aan de workshop het lessenpakket BE-Ready ook al eens uit in hun klas in aanloop naar de workshop (maar dit is geen verplichting). We willen tijdens de workshop immers feedback vragen aan de deelnemende leerkrachten.
 
De workshop gaat door op woensdagnamiddag 29 maart van 13u30 tot 16u
Locatie: Italiëlei 4, 2000 Antwerpen (AMCA-gebouw). 
 
Inschrijven kan via https://forms.office.com/e/SgSHJt26nS


Voor vragen kan je terecht bij: comm@nccn.fgov.be.