Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Gemeenten testen BE-Alert op basis van aanwezigheid

Test BE-Alert - Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be
Iedere eerste donderdag van de maand hebben burgemeesters, gouverneurs en het Nationaal Crisiscentrum de kans om BE-Alert te testen. Vandaag hebben verschillende gemeenten deelgenomen aan deze test. Vier gemeenten hebben de alarmeringstool getest op basis van aanwezigheid in een bepaalde zone.

De stad Antwerpen en de gemeenten Wetteren, Haaltert en Zottegem hebben op donderdag 1 juli BE-Alert getest op basis van aanwezigheid. Alle gsm-toestellen die zich binnen een geselecteerde zone bevonden, kregen een testbericht van BE-Alert.

Test tijdens evenement

In Zottegem vond de test plaats tijdens een evenement. Het is een van de eerste evenementen dat terug kan plaatsvinden in de gemeente. Elke donderdag tijdens de zomer vinden in Zottegem de parkconcerten plaats. Het lokaal bestuur zag dit als ideale gelegenheid om BE-Alert te testen op basis van aanwezigheid. De bezoekers van het evenement kregen omstreeks 21u een testbericht van BE-Alert. In totaal ging het om 5487 sms’en.

Ook in de andere steden en gemeenten verliep de test vlot. Zij verstuurden in totaal 79.448 sms’en (waarvan 75.116 op basis van aanwezigheid), 790 gesproken oproepen en 5911 e-mails.

Inschrijven

Ondanks dat de technologie het toelaat om berichten te versturen op basis van aanwezigheid, blijft het belangrijk om je in te schrijven op BE-Alert. Zo word je ook verwittigd bij een noodsituatie als je niet thuis bent.

Inschrijven kan via www.be-alert.be