Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een fijne (en veilige) nationale feestdag toegewenst!

I am prepared
Op 21 juli vieren we traditiegetrouw onze nationale feestdag. Net zoals elk jaar volgt het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) het verloop van de festiviteiten op de voet om de veiligheid van begin tot einde te verzekeren.  

Maar dat is nog niet alles! Enkele gemotiveerde collega’s van het NCCN zijn aanwezig in het veiligheidsdorp op de Zavel om de opdrachten van onze organisatie, de werking van BE-Alert, de voorbereiding op risico’s,... toe te lichten.  

Belangrijkste opdracht: veiligheid van de bevolking verzekeren 

Op deze nationale feestdag brengt het Nationaal Crisiscentrum alle partners rond de tafel om het verloop van de dag, avond en nacht van dichtbij op te volgen. Concreet komt er een coördinatiecel ‘veiligheid’ samen. Dit zorgt ervoor dat er snel kan gereageerd worden wanneer er zich een probleem of incident voordoet.  

Bedankt aan al onze partners om zich op deze feestdag in te zetten voor de veiligheid van onze bevolking.  

Maar ook: onze bevolking ontmoeten

Op de Grote Zavel in Brussel organiseert het Nationaal Crisiscentrum met verschillende collega’s een dag vol activiteiten op zijn stand. We dagen onze bevolking uit en test hun kennis aan de hand van leuke activiteiten. Bijvoorbeeld:  

  • Wist jij dat het NCCN nauw samenwerkt met verschillende partners voor verschillende risico’s? Ontdek wie onze partners in crisis zijn! 
  • Heb jij een noodpakket in huis? Weet jij waarvoor het dient en wat er in een noodpakket hoort te zitten?  
  • Ben je al ingeschreven op BE-Alert?  

Bezoekers van onze stand ontvangen een ‘I am prepared’-badge na het voltooien van de activiteiten. En jij, ben jij voorbereid op een noodsituatie?