Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Brussel Hoofdstedelijk Gewest volledig aangesloten op BE-Alert

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de allereerste overheid waarvan alle gemeenten aangesloten zijn op BE-Alert
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de allereerste overheid waarvan alle gemeenten aangesloten zijn op BE-Alert. Het gewest telt 19 gemeenten en deze zijn dus allemaal aangesloten op het alarmeringssysteem. Dit betekent dat alle 19 burgemeesters van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hun inwoners kunnen alarmeren via BE-Alert bij een noodsituatie. 

In 2014 beet de gemeente Anderlecht de spits af als eerste aangesloten Brusselse gemeente. Zij namen deel aan het pilootproject en hebben BE-Alert in de eerste fase mee getest. In totaal zijn er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest al 87.929 adressen geregistreerd op BE-Alert. Het mag niet verbazen dat de stad Brussel het hoogste aantal inschrijvingen heeft, namelijk 17.195. 

Eerder dit jaar deed het gewest nog een grootschalige alarmeringstest op hun grondgebied. In totaal werden toen 1,3 miljoen locatiegebaseerde sms'en verstuurd. (Lees het artikel) Dat aantal ligt zeer hoog omdat er heel wat pendelaars op het moment van de test in Brussel aanwezig waren. Deze test was goed voor meer dan 5000 nieuwe geregistreerde adressen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Woon of werk je in Brussel?

Schrijf je dan zeker in op www.be-alert.be. Zo word je verwittigd bij een noodsituatie in de buurt van je woonplaats of werkplek. 

Inschrijven duurt slechts 2 minuten en is volledig gratis!