Waarom er 24/7 licht brandt op het Crisiscentrum?

Openbare Veiligheid
AD CrisiscentrumPermanentie 24/7
Dat zijn de mannen en vrouwen van de permanentie. Het Crisiscentrum waarborgt met een team van 40 mensen een doorlopende permanentie (24u per dag, 7 dagen per week) om dringende informatie van allerlei aard te verzamelen, te analyseren en te verspreiden naar de bevoegde instanties.

Dag en nacht staan zij in contact met alle (inter)nationale partners: van gemeenten en steden, gouverneurs van de provincies en overheiddiensten tot hulpcentra, politiediensten, ambassades, buitenlandse crisiscentra en vele anderen. Grote manifestaties? Noodplanoefeningen? Bezoek van VIP’s? Zij volgen de situatie op de voet op.

Ook in noodsituaties zijn zij het knooppunt van informatie. De permanentie tovert dan om tot een ware bijenkorf: de agenten verzamelen alle informatie over de situatie, sorteren die zodat de meest belangrijke en nuttige informatie overblijft, en sturen deze meteen door zodat er, voor iedere beslissingen die genomen moet worden, voldoende betrouwbare informatie is om zich op te baseren.

Hun werk werd toegelicht in een reportage van RTBF die deze woensdagavond werd uitgezonden. De reportage kan u hier herbekijken: https://www.rtbf.be/auvio/detail_questions-a-la-une?id=2325431