Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval? - Facebook Live Sessie

Noodplanning
Nucleair
In maart lanceerde het Crisiscentrum, in samenwerking met de FOD Volksgezondheid, het FAGG, het FANC en het FAVV, de informatiecampagne 'Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?'. Met deze campagne willen we de Belgische bevolking informeren over het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste beschermingsmaatregelen. 

Ook bij de start van dit nieuwe schooljaar staan er nog enkele acties gepland. We blijven inzetten op dit thema zodat iedereen de juiste reflexen bij een nucleair ongeval kent. Zo vinden er nog steeds informatiesessies plaats in verschillende gemeenten in België (zie: nucleairrisico.be/info).

Daarnaast plannen we ook twee Facebook Live Sessies. Zo’n Facebook Live Sessie is een live uitzending via Facebook. Tijdens deze uitzending beantwoorden onze experts van het FANC, het Crisiscentrum en Volksgezondheid verschillende vragen: wat gebeurt er bij een nucleair ongeval? hoe zal ik verwittigd worden als er iets misloopt in een centrale? Hoe kan ik mezelf en anderen beschermen ? 

We besteden tijdens deze sessies extra aandacht aan informatie voor scholen, directeuren en leerkrachten. Sinds dit jaar vragen we namelijk aan iedere organisatie waar dagelijks kinderen aanwezig zijn om jodiumtabletten te voorzien, hun intern noodplan up-to-date te houden en regelmatig te oefenen. 

Ben jij directeur, leerkracht of gewoon geïnteresseerd in dit thema? Je kan de sessie live meevolgen en jouw vragen rechtstreeks aan onze experts stellen.   

Tune in op www.facebook.com/crisiscenterbe op vrijdag 21 september of op donderdag 27 september, telkens tussen 12u en 13u.