SEVESO The game: twee scholen in de buurt van een Seveso-site gaan de uitdaging aan

Noodplanning
SevesoRisicocommunicatie
Op maandag 26 november 2012 zijn een lagere school in Moustier-Sur-Sambre en een technische middelbare school in Tessenderlo de nationale schuiluitdaging aangegaan die werd gelanceerd door Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. En jij? Weet jij wat te doen in geval van een industrieel ongeval?
SEVESO The game

Op 8 november heeft de minister van Binnenlandse Zaken een nationale informatiecampagne gelanceerd over de risico’s die verbonden zijn aan de activiteiten van de Seveso-sites. Na 2 weken geeft de campagne volgend resultaat:

  • 403.000 verspreide brochures via de gemeenten en de provinciegouverneurs;
  • 5000 weergaves van de spot op Youtube, bovenop de uitzending op de nationale zenders;
  • meer dan 25.000 bezoekers op de website www.seveso.be;
  • meer dan 5500 personen hebben Seveso The Game ontdekt.

Om in het bijzonder de jongvolwassenen te sensibiliseren over de aan te nemen reflexen bij een noodsituatie, werd eveneens een nationale schuiloefening gelanceerd via de website www.seveso.be en de sociale media. Op maandag 26 november 2012 hebben de leerlingen van twee scholen samen hun kennis en reflexen getest:

De Ecole fondamentale autonome van Moustier-Sur-Sambre kreeg het bezoek van minister van Binnenlandse Zaken Milquet en minister van Leerplichtonderwijs Simonet die konden oefenen met Seveso The game in aanwezigheid van een vijftiental leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar;

De 650 leerlingen van het Technisch Heilig-Hart Instituut in Tessenderlo kregen, naast informatie over de infocampagne en de op te volgen aanbevelingen, informatie over de interne veiligheidsmaatregelen die de firma Ineos ChlorVinyls getroffen heeft en uitleg over de eigen procedures van hun school. Leerlingen van het zesde jaar konden vervolgens hun reflexen testen met Seveso the game.

Minister van Binnenlandse Zaken Milquet nodigt jongeren en jongvolwassene uit om, na twee weken oefenen, de uitdaging aan te gaan op hetzelfde moment als deze twee scholen en de goede reflexen virtueel te testen. Om deel te nemen aan deze virtuele schuiloefening: hwww.seveso.be/nl/game.