Donderdag 06/09 - Maandelijke test BE-Alert

Noodplanning
Be-Alert
Op donderdag 6 september test het Crisiscentrum het kanaal e-mail van BE-Alert. We verzenden bijna 400.000 e-mails naar iedereen die zich inschreef. Deze test is meteen een oproep om je contactgegevens te controleren, aan te vullen of indien nodig te wijzigen. Om je snel en efficiënt te kunnen verwittigen, is het namelijk belangrijk dat je jouw BE-Alertprofiel goed onderhoudt.

Bereid je voor om te reageren

Net zoals in alle andere aspecten van de noodplanning, is het essentieel voor de overheden om de inzet van BE-Alert goed voor te bereiden en regelmatig te testen. Elke eerste donderdag van de maand kunnen gemeentelijke, provinciale en nationale overheden een testbericht versturen via BE-Alert. Op donderdag 6 september test het Crisiscentrum de module per e-mail.

Verschillende kanalen om je te verwittigen

In noodsituatie kunnen verschillende kanalen worden ingezet om je te verwittigen. Ook via e-mail kunnen we je informatie sturen, bv.

  • Om de informatie die verstuurd werd via sms of telefoon aan te vullen met meer details (bv. kaarten, foto's of schema’s).
  • Om preventieve boodschappen te versturen (bv. aankondiging van een storm)
  • Om meer informatie te geven bij noodsituaties van lange duur (bv. grieppandemie)

Bijgewerkte gegevens voor optimale alert

Deze test is ook een gelegenheid om alle BE-Alert abonnees eraan te herinneren dat ze hun contactgegevens op het platform kunnen controleren, bijwerken of aanpassen.

Op het platform kan je tot wel vijf adressen registreren. Het is dus ook nuttig om naast je thuisadres andere belangrijke adressen toe te voegen (bv. werkplaats, familie).

Procedure:

  • Surf naar het inschrijvingsformulier van BE-Alert
  • Meld je bovenaan de pagina in met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie. Opgelet: dit doe je via de knop aanmelden, niet via de knop inschrijven.
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’
Samen met zijn partners zal het Crisiscentrum deze grootschalige test grondig evalueren. Op basis van deze evaluatie zullen we het platform BE-Alert verder verbeteren.