BE-Alert Challenge: het Crisiscentrum schudt iedereen wakker!

Noodplanning
Be-Alert
Met de BE-Alert Challenge wil het Crisiscentrum iedereen wakker schudden: het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Maar er is er meer….met de BE-Alert Challenge zorg je niet enkel voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Aan elke 20.000 nieuwe inschrijvingen is er immers een veilige actie gekoppeld. Kortom samen voor meer veiligheid!

Hoog tijd voor actie: bereid je voor in slechts twee minuten

De nieuwe campagne ‘BE-Alert Challenge’ is een wake-up call: het is hoog tijd om je NU in te schrijven. Overheden bereiden zich dagelijks voor op noodsituatie. Dat zijn de hulpdiensten, maar ook gemeentes, provincies en het Crisiscentrum. Maar ook jij kan je voorbereiden. In slechts twee minuten zorg je ervoor dat je snel verwittigd kan worden bij een noodsituatie. Zo weet je meteen wat je moet doen om jezelf te beschermen (sluit ramen en deuren, neem jodiumtabletten…).

 

Samen voor meer veiligheid

Maar er is meer…. Door je in te schrijven op BE-Alert verhoog je vanaf nu niet enkel je eigen veiligheid, maar ook die van anderen! Aan elke 20.000 nieuwe inschrijvingen koppelen we immers een veilige actie. Op de website van BE-Alert kan je via een online barometer volgen aan hoeveel inschrijvingen we zitten en welke veilige actie er nog volgen. Zorg jij er mee voor dat de brandveiligheid bij 65+’ers verhoogt? Of is jouw inschrijving goed voor een beter kennis van EHBO in België? Ga nu mee de uitdaging aan op be-alert.be.

Ben jij reeds ingeschreven? Dan kan je toch nog een steentje bijdragen. Via een knop op www.be-alert.be nodig je familie en vrienden uit zich ook te registeren op BE-Alert. Samen voor meer veiligheid.

 

Waarom moet ik me inschrijven op BE-Alert?

Door je te registreren met één of meerdere adressen kunnen we je snel en efficiënt verwittigen. Het is zo dat we via BE-Alert een SMS kunnen sturen naar alle mensen die aanwezig zijn in de buurt van een noodsituatie. Maar stel je voor dat je niet thuis bent, of in de file staat onderweg naar het werk… Dan ben je niet ter plaatse maar wil je zeker ook op de hoogte zijn als er iets gebeurt. En wat bij een elektriciteitsonderbreking of een drinkwatervervuiling in een bepaalde gemeente? Die informatie is enkel interessant voor de inwoners van een bepaalde wijk. In zo’n geval, zullen we je altijd verwittigen op basis van je adres. Ga nu mee de uitdaging aan en schrijf je in op www.be-alert.be