Wil jij ook verwittigd worden in een noodsituatie?

Crisisbeheer
Binnen een tijdspanne van 9 dagen hebben 23 gemeenten BE-Alert geactiveerd. Om die alarmering te testen, wordt elke 1ste donderdag van de maand in België uitgeroepen als testdag van BE-Alert.
be-alert

 

Veel activeringen tegelijkertijd: BE-Alert operationeel 

Op één week tijd, tussen dinsdag 28 mei en woensdag 5 juni 2019, werden de inwoners van 23 Belgische gemeenten verwittigd dankzij het systeem van rechtstreekse alarmering via verschillende kanalen (BE-Alert).  In totaal werden 89.700 berichten succesvol verstuurd via sms of e-mail. 

De voorbije dagen hebben er zich namelijk verschillende situaties voorgedaan waarvoor de lokale overheden een alarmeringsbericht hebben moeten sturen:   waterlek, legionellabesmetting, brand, storm en ongevallen met ADR-vrachtwagen.   Telkens bleek BE-Alert een perfecte operationele tool ter aanvulling van de mediakanalen om de betrokken bevolking rechtstreeks te informeren.  

 

Op elke 1ste donderdag van de maand kan jij je voorbereiden door de alarmering te testen

Op deze 1ste donderdag van juni gaan verschillende lokale overheden hun alarmeringsprocedure testen om bij crisis zo operationeel mogelijk te zijn.  Sensibiliseren voor de alarmering is immers absoluut noodzakelijk voor zowel de overheden als de burgers.

Zeker de voorbije dagen konden we in het nieuws zien dat er in eender welke gemeente van het land gebeurtenissen kunnen plaatsvinden die een snelle en verantwoorde reactie van elke burger vragen.   Wil jij ook meteen verwittigd worden in een noodsituatie? Schrijf je dan in op BE-Alert via https://be-alert.be/