Test BE-Alert: NCCN verstuurt meer dan half miljoen e-mails

Crisisbeheer
Alarmering van de bevolkingBe-Alert
Op donderdag 5 september test het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) het kanaal e-mail van BE-Alert. Alle ingeschreven burgers zullen een testmail ontvangen van BE-Alert. Tijdens deze test versturen we meer dan 580.000 e-mails.
banner BE-Alert

Deze test zal een duidelijk beeld geven over de capaciteit van de alarmeringstool. Bovendien is het een goed moment om de burgers eraan te herinneren hun gegevens te updaten. Ingeschrevenen kunnen meerdere adressen, mailadressen en telefoonnummers ingeven. Op die manier kunnen ze op elk moment verwittigd worden, waar ze zich ook bevinden.

Informatie

In een noodsituatie kunnen verschillende kanalen worden ingezet om je te verwittigen. Ook via e-mail kunnen we je informatie sturen, bv.

  • Om de informatie die verstuurd werd via sms of telefoon aan te vullen met meer details (bv. kaarten, foto's of schema‚Äôs).
  • Om preventieve boodschappen te versturen (bv. aankondiging van een storm)
  • Om meer informatie te geven bij noodsituaties van lange duur (bv. grieppandemie)

Nationale test

Op donderdag 3 oktober vindt er opnieuw een nationale test BE-Alert plaats. Die dag testen we ook de kanalen sms en gesproken bericht. Meer dan 65 gemeenten over heel het land nemen deel aan deze test. Alle informatie vind je vanaf eind september op www.crisiscentrum.be