Meer dan 46.000 nieuwe geregistreerde adressen in BE-Alert

Crisisbeheer
Alarmering van de bevolkingBe-Alert
Op donderdag 3 oktober vond de nationale test van BE-Alert plaats. Meer dan 204 gemeenten namen deel aan de grootschalige test. Dankzij de test werden maar liefst 46.000 burgers aangemoedigd om hun adres te registreren of aan te passen.
Banner BE-alert

Dat de nationale test een groot succes was voor de deelnemende overheden, kon je reeds lezen in de resultaten. De statistieken bewijzen dit alleen maar. We hebben aangetoond dat onze tool een alarmering op zo’n grote schaal wel degelijk aan kan. Er zijn uiteraard nog enkele kleine problemen, maar dankzij de test kunnen we ze opsporen en kan er snel aan een oplossing gewerkt worden.

Sensibilisering

De grote test was voor het Nationaal Crisiscentrum en de lokale overheden het ideale moment om haar bevolking te sensibiliseren. Deze test bewijst alleen maar het nut van onze alarmeringstool. Meer dan 46.000 nieuwe adressen werden geregistreerd in BE-Alert! Een stijging van maar liefst 7%.

Waarom inschrijven?

BE-Alert kan jou verwittigen wanneer je niet bent ingeschreven, maar registreren op BE-Alert blijft belangrijk:

  • In uw BE-Alert-profiel kan je andere contactmogelijkheden aangeven (vast telefoonnummer, ander mobiel telefoonnummer, e-mailadres, ...). Dit zal je gemeente in staat stellen je beter te bereiken en meer informatie te verschaffen in noodsituaties.
  • In BE-Alert kan je bovendien tot 5 adressen toevoegen. Je kan ook op de hoogte worden gebracht van incidenten met betrekking tot je werkplek, de woningen van meer kwetsbare familieleden of een andere verblijfplaats.
  • Meerdere adressen toevoegen in je profiel zal ervoor zorgen dat je meteen verwittigd bent in een noodsituatie ook al ben je niet op de plek van het incident. Wanneer je bijvoorbeeld het werk bent en er doet zich een noodsituatie voor bij je woonplaats of die van een kwetsbaar familielid, ben je meteen gealarmeerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij bijvoorbeeld een overstroming. Dankzij je registratie kan je op die manier beter instaan voor je eigen veiligheid maar ook die van je omgeving.  

Je gegevens bijwerken of inschrijven kan gratis via www.be-alert.be/nl