Een testbericht ontvangen van 1789? Dat is BE-ALERT!

Crisisbeheer
Op donderdag 4 april 2019, zullen verschillende Belgische gemeenten waaronder Hove, Herentals, Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke-Waas en Poperinge een testbericht versturen via BE-Alert.
Vorm bericht BEALERT

 

Snelle alarmering voorbereiden

Voor de overheden is het van groot belang om het gebruik van BE-Alert in een noodsituatie goed voor te bereiden.  De gemeentelijke, provinciale en nationale overheden hebben de mogelijkheid om elke eerste donderdag van de maand BE-Alert testberichten te versturen.  Op donderdag 4 april hebben zes gemeenten deelgenomen aan dit BE-Alert testmoment.  Er kunnen nog andere gemeenten volgen. 

 

1789?  Het officiële en unieke nummer van BE-Alert

Tijdens deze test of in een reële  noodsituatie kunnen mensen een bericht van de afzender 1789 ontvangen. Een bericht van dit unieke nummer 1789 is steeds een alarmeringsboodschap van  de overheid verstuurd via BE-Alert! Sla dit alarmeringsnummer op in uw telefoon, zo herken je onmiddellijk het alarmeringsbericht en kan je snel en efficiënt reageren.

 

Geactualiseerde gegevens voor een optimale alarmering

Iedereen die is ingeschreven op BE-Alert kan zijn gegevens controleren, bijwerken en aanpassen op het platform.  Ga hiervoor naar de inschrijvingspagina van BE-Alert (identificeer u en pas uw gegevens aan).  Moedig iedereen uit uw naaste omgeving zeker aan om hetzelfde te doen!