De veiligheidsmaatregelen zijn verlengd tot maandag 30 november

Crisisbeheer
TerrorismeEvenementen

Maandag 23/11 22u00 - Na een actualisatie van de dreigingsanalyse door het OCAD en de bespreking ervan binnen de Nationale Veiligheidsraad, is beslist om de veiligheidsmaatregelen aan te houden tot en met maandag 30 november.

Het dreigingsniveau 4 voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het niveau 3 voor de rest van het land blijven behouden. Voor druk bezochte plaatsen (zoals winkelcentra, openbaar vervoer en evenementen) blijft waakzaamheid geboden.

Situatie in Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Tot en met maandag 30 november :
•De administratieve overheden van de 19 gemeentes wordt gevraagd een inperking van grote evenementen op het grondgebied van hun gemeente te overwegen.

Vanaf woensdagochtend 25 november :
•Kinderdagverblijven en scholen opnieuw open  (kleuterscholen, lagere scholen, middelbare scholen, universiteiten en hogescholen).
•Pré-metro en metro in hernemen progressief.
•De politiediensten zullen gevoelig de veiligheid verhogen;

Deze bedreiging wordt serieus genomen door de overheden en veiligheidsdiensten die de situatie continu opvolgen. De politiediensten en militairen blijven verhoogd waakzaam voor de veiligheid van de bevolking. Een nieuwe actualisatie door OCAD is voorzien op maandag 30 november.

Het informatienummer 1771 is bereikbaar tussen 8u en 20u.