Aanpassing van verouderde gegevens in BE-Alert

Crisisbeheer
Be-Alert
De oude databank uit de opstartfase van BE-Alert vervalt binnenkort. Kreeg jij een bericht van BE-Alert met de vraag om je opnieuw in te schrijven ? Surf dan voor 31 januari naar www.be-alert.be om jouw gegevens te updaten.

Opstart van BE-Alert

In de periode 2015-2017 registreerden meer dan 100.000 mensen zich voor de opstartfase van BE-Alert. Onder meer dankzij hun medewerking, konden wij in juni 2017 BE-Alert succesvol lanceren

Sinds de opstartfase onderging BE-Alert al een hele reeks verbeteringen en wijzigingen. Ook de verzamelde gegevens werden daarbij uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld nu ook je taalvoorkeur doorgeven en kan je aangeven of je ook berichten van algemeen nut wilt ontvangen. Bovendien werd de gegevensbank van BE-Alert in lijn gesteld wordt met de GDPR-wetgeving.

Breng je gegevens up-to-date!

Door die wijzigingen, bestaat er nu een verschil tussen de gegevens van wie tijdens de opstartfase inschreef, en van wie zich later inschreef.

Daarom stuurde Team BE-Alert in het najaar van 2020 een mail naar alle ingeschrevenen uit de opstartfase, met de vraag om zich opnieuw in te schrijven op www.be-alert.be voor 31 januari 2021. Vanaf februari zal de oude databank van de opstartfase immers verdwijnen. 

Hoe schrijf ik me in?

Kreeg je een bericht van BE-Alert met de vraag je opnieuw in te schrijven ?

Je kan een account aanmaken door te surfen naar www.be-alert.be en te klikken op de grote blauwe knop “Schrijf je in op BE-Alert”. Nadat je jouw gegevens ingevoerd hebt, krijg je een e-mail met een bevestigingslink. Daarmee kan je de inschrijving voltooien. Je oude gegevens worden automatisch aangepast via deze inschrijving.

Kreeg je geen bericht van BE-Alert?

Dan zijn jouw gegevens al opgenomen in de definitieve databank. Je kan altijd even verifieren of jouw gegevens nog correct zijn. Dat doe je door naar www.be-alert.be te surfen en te klikken op de blauwe knop 'Meld je aan om je gegevens aan te vullen, te veranderen of te wissen'. 

Meer informatie op https://www.be-alert.be/nl/gegevens