13u00 - Explosies in Brussel : aanbevelingen aan de bevolking

Crisisbeheer
Als gevolg van deze explosies is het dreigingsniveau verhoogd naar 4 voor het hele land. Het openbaar vervoer in Brussel is stilgelegd en alle stations in Brussel zijn ontruimd. Alle verkeer naar de luchthaven van Zaventem is onmogelijk. Het telefoonnetwerk is overbelast.

Deze morgen hebben meerdere terroristische aanslagen plaatsgevonden in Brussel. Omstreeks 8 uur vonden twee explosies plaats in de aankomsthal van de nationale luchthaven in Zaventem. Even later vond een tweede incident plaats in het metrostation van Maalbeek in Brussel. Bij beide aanslagen vielen dodelijke slachtoffers en gewonden te betreuren.

We begrijpen dat mensen zich graag willen informeren, maar de autoriteiten vragen dat telefoonverkeer zoveel mogelijk vermeden wordt.

Adviezen aan de bevolking:

-          Bevindt u zich in Brussel? Blijf waar u bent, verplaats u niet tenzij strikt noodzakelijk. Blijf binnen.

-          Het advies aan scholen is om de leerlingen ter plekke te laten blijven. Alle schooluitstappen in de regio Brussel zijn geannuleerd.

-          Wat betreft bedrijven in Brussel kunnen de medewerkers beter ter plekke blijven.

-          Kom niet naar Brussel.

-          Informeer u en communiceer zoveel mogelijk via sociale media en niet via telefoon om het netwerk zoveel mogelijk te ontlasten.

-          Telefoneer niet tenzij strikt noodzakelijk.

-          Gebruik het informatienummer 1771 enkel wanneer strikt nodig. Prioriteit aan slachtoffers en hun naaste omgeving. Alle praktische info is te vinden via media en sociale media.

Meer informatie:

-          www.crisiscentrum.be

-          www.facebook.com/crisiscenterbe

-          Twitter: @crisiscenterbe