Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jaarrapport 2020

Jaarrapport 2020
Op 29 september publiceert het NCCN het jaarverslag over het jaar 2020. Deze terugblik is voor één keer opgedeeld in twee grote delen: het eerste beschrijft de dagelijkse missies van het NCCN getroffen door COVID-19 en het andere de essentiële rol van het NCCN tijdens de gezondheidscrisis. 

Het is nooit te laat om de balans op te maken. Toegegeven, het jaar 2020 ligt al ver achter ons, maar bij het NCCN is het van groot belang om jaarlijks terug te blikken op de prestaties van het afgelopen jaar. 2020 zal, ondanks de veranderingen die te wijten zijn aan COVID-19, geen uitzondering zijn.  Daarom wordt het jaarverslag 2020 nu gepubliceerd op www.crisiscentrum.be. Zoals hierboven aangegeven, kan het in twee delen worden gelezen.  

  • Het eerste deel beschrijft in detail de projecten die in 2020 zijn uitgevoerd. Deze projecten gaan over de verschillende stadia van de risicocyclus: van risico-identificatie tot de beoordeling van het crisisbeheer. Het hele jaar door, was het, ondanks de impact van de gezondheidscrisis op het dagelijkse leven, voor alle NCCN-medewerkers belangrijk om de lopende projecten zo goed mogelijk voort te zetten. 
  • Het tweede deel richt zich op de rol en missies van het NCCN met betrekking tot de gezondheidscrisis. Op 12 maart 2020 is de federale fase afgekondigd in kader van de COVID-19-pandemie. Deze beslissing impliceert dat veel diensten het NCCN hun focus richtten op de crisis, die zich kenmerkt door z’n langdurig karakter, impact op al onze levenssferen en de noodzaak om zich voortdurend aan te passen aan de veranderlijke situatie.  

Tot slot vindt u aan het einde van dit jaarverslag 2020 ook een voorproefje van de projecten en realisaties die in het jaar 2021 werden gerealiseerd (dat nog grotendeels werd gekenmerkt door COVID-19). Over een paar maanden zal een nieuwe retrospectieve, dit keer in 2021, gepubliceerd worden om al deze prestaties in detail te beschrijven. Kortom, #staytuned.