Nieuws

Noodplanning
Lokale noodplanning
Videocapsules over 15 thema’s om vanuit het heden vooruit te kijken naar de toekomst
DVD 2016
Burgemeesters en noodplannings- en informatieambtenaren die dagelijks instaan voor ieders veiligheid aan het woord via een DVD gerealiseerd door het Crisiscentrum . Ontdek de teaser!
Noodplanning
Planification d'urgence locale
Het Nationaal Crisiscentrum heeft een reeks van 5 gidsen uitgegeven om de lokale overheden te helpen om zich voor te bereiden op het crisisbeheer. De meest recente, de gids inzake « Noodplanningsgids - Elektriciteitspanne » is vorig jaar verschenen. Ter gelegenheid van deze publicatie hebben we een onderzoek uitgevoerd om na te gaan wat u ervan vindt.
Op donderdagmiddag 7 april 2016 verblijven nog 57 slachtoffers van de aanslagen op Brussels Airport in Zaventem en op het metrostation Maalbeek in Brussel in een Belgisch ziekenhuis. Zij worden verzorgd op negentien verschillende ziekenhuissites.
 
Crisisbeheer
Alarmering van de bevolking
98,06% van de sirenes heeft correct gewerkt.
sirene
Op maandag 4 april 2016 verblijven nog 66 slachtoffers van de aanslagen van 22 maart op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel in een Belgisch ziekenhuis.
 
Openbare Veiligheid
Evenementen
Naar aanleiding van blokkades op enkele snelwegen en nationale wegen, industriezones en andere strategische plaatsen, vooral in het Waals Gewest maar met gevolgen voor het hele land, komen de brandstofbevoorrading van de nood- en interventiediensten, luchthavens en gevoelige collectiviteiten en de economische activiteiten van het land in het gedrang.
Crisisbeheer
Terrorisme
Op maandag 4 april 2016 heeft het OCAD een terreurdreigingsniveau 3 herbevestigd voor heel het land. Na een analyse van de situatie en een overleg tussen de betrokken veiligheidsactoren zijn de versterkte veiligheidsmaatregelen nog steeds van toepassing.
Crisisbeheer
Alarmering van de bevolking
Donderdag 7 april wordt de trimestriële alarmeringstest uitgevoerd door het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.
Crisisbeheer
Het OCAD bevestigt en herhaalt dat het dreigingsniveau ingeschaald is op drie, wat betekent dat de dreiging ernstig en waarschijnlijk is.
 
Syndicate content

Het Crisiscentrum behoort tot de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken